فیوز مینیاتوری
فیوز مینیاتوری یکی از تجهیزاتی است که برای حفاظت در برابر اضافه جریان و اتصال کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد، فیوز مینیاتوری دارای دو المان قطع مستقل برای حفاظت در برابر اضافه جریان میباشد که در صورت اضافه بار، المان بی متال پس از تاخیری که متناسب با شدت جریان است قطع می شود و در وضعیت اتصال کوتاه، اگر جریان از مقدار مجاز تجاوز کند یک آزاد کننده اضافه جریان الکترومغناطیسی بلافاصله مدار را قطع می کند.

انواع فیوز مینیاتوری
فیوز های مینیاتوری دارای جریان نامی از 0.5 آمپر تا 125 آمپر می باشند که در انواع تک پل، دوفاز، دوپل (تک پل +نول)، سه پل و چهار پل (سه پل + نول) وجود دارند.

کاربرد فیوز مینیاتوری در مدارات AC و DC می باشد که در جریان متناوب، مناسب استفاده در تمام مدار های AC و سه فاز تا ولتاژ 240/415 ولت است و همچنین در مدار های جریان مستقیم نیز برای تکفاز 220V و دوپل 440V مورد استفاده قرار می گیرد.
تیپ های فیوز مینیاتوری
فیوز مینیاتوری برای حفاظت از تجهیزاتی که به مدار متصل شده اند دارای پنج مشخصه قطع می باشد که شامل تیپ B، تیپ C، تیپ D، تیپ K و تیپ Z است که در ادامهی مقاله، به انواع تیپ ها و کلاس انرژی فیوز مینیاتوری اشاره خواهیم کرد.
تیپ B: فیوز مینیاتوری تیپ B در زمانی که اضافه بار بین 3 تا 5 برابر جریان نامی کلید باشد در زمان مشخص و تعریف شده ای اقدام به قطع می نماید و اصطلاحا به نوع تند کار معروف است و کاربرد آن برای مصارف روشنایی در ساختمان های اداری و مسکونی می باشد.

تیپ C: فیوزمینیاتوری تیپ C مناسب تجهیزاتی است که در آنها جریان وصل به شکل قابل ملاحظه ای بالا می رود و در زمانی که جریان اضافه بار تا 10 برابر جریان نامی کلید باشد مدار را قطع می نماید و به آن کند کار نیز گفته می شود و برای مصارف خانگی و موتوری مناسب می باشد.

تیپ D: فیوز مینیاتوری تیپ D برای مصارف صنعتی بیشتر کاربرد دارد و برای حفاظت از تجهیزاتی مانند: ترانسفورمرها و خازن ها مورد استفاده قرار می گیرد و در زمان اضافه بار 10 تا 20 برابر جریان نامی مدار را قطع می کند.
.jpg)
تیپ K: فیوز مینیاتوری تیپ K برای تجهیزات و مدارات قدرت مانند: ترانسفورمرها و موتورها کارایی دارد و در زمان اضافه بار به نسبت دیگر تیپ ها مدار را سریعتر قطع می کند.

تیپ Z: فیوز مینیاتوری تیپ Z نسبت به تمامی تیپ ها از حساسیت بالاتری برخوردار است و برای حفاظت در زمان اتصال کوتاه و اضافه بار در حدود 0.4 ثانیه مدار را قطع می کند.

کاربرد فیوز مینیاتوری
کاربرد فیوز مینیاتوری عمدتا برای حفاظت کابل ها، اتصالات و تجهیزات الکتریکی در برابر اضافه جریان و اتصال کوتاه می باشد و در موارد خاص نیز در سیستمهای TN فیوز مینیاتوری حفاظت در برابر شوک را نیز تامین می کند و بطور کلی در انواع سیستم های توزیع از قبیل ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری کاربرد فراوان دارد.
فیوز مینیاتوری براساس نوع طراحی مداری که دارد با اتصال کمکی مینیاتوری می توانید سیگنال خطا، آزاد کننده شنت مدار باز و تجهیزات حفاظتی جریان باقی مانده را کنترل نماید.
اتصالات کمکی:
اتصالات کمکی وضعیت فیوز مینیاتوری را مشخص مینماید، اما نمیتوان باز شدن دستی و یا اتومات فیوز مینیاتوری را توسط آن انجام داد.
اتصالات سیگنال خطا:
اتصالات سیگنال خطا مشخص کننده باز شدن تیغه فیوز مینیاتوری است که بدلیل اضافه بار و اتصال کوتاه میباشد.
آزاد کننده شنت مدار باز:
آزاد کننده شنت مدار باز برای باز کردن تیغه فیوز مینیاتوری از راه دور بکار میرود.
قدرت قطع فیوز مینیاتوری
ممکن است در مدارهای الکتریکی، جریان های لحظه ای با قدرت بالا بوجود بیاید و به همین دلیل فیوزها باید دارای قدرت قطع و یا تحمل ماکزیمم جریان اتصال کوتاه را داشته باشند، به منظور تامین سلکتیویته در ساختمانهای مسکونی و اداری از فیوز مینیاتوری با قدرت قطع 6000A استفاده میکنند و برای مصارف صنعتی از 10000A استفاده می شود که در کادری مستطیل شکل بر روی فیوز مینیاتوری نمایش داده شده است.

تعریف سلکتیویته:
این واژه به معنای قطع شدن وسیله حفاظتی که نزدیکتر به محل نقص درمواقع خطا میباشد اطلاق می شود .
برندهای فیوز مینیاتوری
همانطور که مطلع هستید فیوز مینیاتوری یکی از تجهیزاتی است که در جهت حفاظت جریان اضافه بار و اتصال کوتاه بکار گرفته میشود، پس قاعدتا با حساسیت به این مهم، انتخاب یک فیوز مینیاتوری مناسب و با کیفیت بالا از اهمیت بسیاری برخوردار است.
فیوز های مینیاتوری متعددی از انواع برندها وجود دارد که از انواع معروف آنها میتوان به فیوز مینیاتوری لگراند - فیوز مینیاتوری اشنایدر - فیوز مینیاتوری پارس فانال - فیوز مینیاتوری کنل و فیوز مینیاتوری AEG اشاره کرد.
برای خرید فیوز مینیاتوری بصورت آنلاین میتوانید با مراجعه به سایت گردسوز از آخرین قیمت ها وانواع فیوز مینیاتوری اطلاع حاصل نمایید.